Loading...

Suntem aici pentru a fi împreună!

Life from my perspective

 

Proiectul LIFE FROM MY PERSPECTIVE a avut ca argument faptul că modul în care persoanele cu nevoi speciale văd, înțeleg și dau sens mediului în care trăiesc este foarte important în ceea ce privește creșterea calității vieții lor. Uneori, în timp ce încercăm să facem viața persoanelor cu nevoi speciale mai ușoară, uneori putem ignora ceea ce simt și modul în care percep viața.

 

Atunci când li se oferă oportunitatea și condițiile adecvate, ele pot reflecta, de asemenea, își pot exprima perspectiva și părerea lor asupra propriei vieți. În acest fel, putem forma persoane fericite care au dezvoltat încrederea în sine, pot învăța și pot deveni persoane flexibile care se pot adapta situațiilor noi întâlnite în viață.

Prin acest proiect ne propunem ca elevii noștri să înțeleagă mai bine mediul înconjurător și să reușească să își exprime propriile trăiri prin creșterea încrederii în forțele proprii.

Proiectul se derulează pe parcursul a 4 luni și cuprinde activități diverse realizate în diferite context nonformale și informale. La finalul fiecărei activități sunt realizate colaje, filme, e-book-uri, precum și produse comune la care contribuie elevi din toate cele 5 țări participante la proiect. Aceste rezultate sunt realizate prin intermediul web 2.0 tools, fapt ce contribuie la formarea competențelor digitate atât a profesorilor, cât și a elevilor.

 

Dintre activitățile desfășurate până acum putem aminti: Viața din jurul nostru, Fructe și legume, Eroul nostru, în același timp fiecare și-a creat un avatar și a contribuit la crearea logo-ului și posterului proiectului nostru. 

Redăm mai jos câteva imagini representative cu rezultatele proiectului: