TogetheART/Crossing the Borders; Social Inclusion of People with Disabilities

Începând cu anul școlar 2018-2019, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Cluj-Napoca, a implementatProiectul Erasmus+ TogetheART/Crossing the Borders; Social Inclusion of People with Disabilities, număr de referință 2018-1-TR01-KA229-059869.

Scopul proiectului a fost acela de a schimba atitudinile negative referitoare la persoanele cu dizabilități în atitudini pozitive. Proiectul, prin activitățile sale, se adresează atât elevilor cu dizabilități, cât și celor tipici, părinților elevilor, profesorilor și, indirect întregii comunități.  

Partenerii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă,  în cadrul acestui proiect sunt școli din Turcia (care este coordonatorul proiectului), Polonia și Letonia.

În cadrul parteneriatului au fost organizate activități diverse, cum ar fi:

  • Activități creative la care participă elevi cu dizabilități alături de elevi tipici;
  • Workshop-uri pentru părinți;
  • Campanii de conștientizare;
  • Expoziții;
  • Festival de teatru și multe altele,

iar elevi și profesori au participat la mobilități transnaționale.

Prezentul proiect a avut ca durată înițială 24 luni, dar, urmare a contextului pandemic la nivelul parteneriatului strategic s-a decis prelungirea duratei proiectului cu încă 12 luni. Cu toate acestea ultima mobilitate transnațională s-a derulat virtual, permițând participarea unui număr mare de elevi și profesori, mai exact 45 elevi și 27 profesori.

Proiectul a dispus de un buget total de 22 905  euro și s-a realizat cu sprijinul financiar primit din partea Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus plus.

 

COLAJ IMAGINI CLASA A VI-a A

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.